Sveitsin päävakuuttaja lisää Bitcoin- ja eetterimaksut

Sveitsiläinen sairausvakuutusyhtiö Atupri sanoi maanantaina, että sen 200 000 asiakasta voi nyt suorittaa maksuja bitcoinilla ja ethereumilla. 110-vuotias yritys väittää, että se on Sveitsin ensimmäinen vakuuttaja, joka hyväksyy kryptovaluutat.

Vuonna lausunnossaan , Atupri sanoi maksut maksetaan paikallisten säänneltyjen salauksen rahoitusalan yritykseen Bitcoin Code, joiden kanssa se tekee yhteistyötä.

Bernissä toimiva terveysyritys ei omista bitcoinia ( BTC ) tai eetteriä ( ETH ), vain muunnettua käteistä, jonka se saa Bitcoin Suisselta

„Terveydenhuollon digitaalisena edelläkävijänä ennakoimme sosiaalisia suuntauksia ja tarjoamme pitkän aikavälin vakuutusratkaisuja“, kertoi Atuprin markkinointi- ja myyntijohtaja Caroline Meli.

„Blockchain-tekniikka ja siihen liittyvä kryptovaluuttojen käyttö tulevat yhä tärkeämmiksi“, hän lisäsi.

Vuonna 1910 perustettu Sveitsin liittovaltion rautatieyritysten sairausvakuutuskassa Atupri on kasvanut yhdeksi Keski-Euroopan suurimmista sairausvakuutusyhtiöistä. Vuonna 2019 yritys ilmoitti maksutuloksi 885 miljoonaa dollaria.

Armin Schmid, Bitcoin Suisse -salausmaksujen päällikkö, sanoi: „Olemme iloisia yhteistyöstä Atuprin kanssa ja takaamme turvalliset ja mutkattomat maksuvaihtoehdot kryptovaluutoilla.“

Bitcoin Suisse hoitaa muun muassa digitaalisten omaisuuserien kaupan asiakkaille. Se tarjoaa myös salauksen säilytyspalveluja.

Toukokuussa yhtiö lisäsi alustalleen kultaa, hopeaa ja platinaa, jolloin käyttäjät voivat käydä kauppaa jalometalleilla sekä BTC: tä että ETH: ta vastaan ​​sekä viittä muuta suurta fiat-valuuttaa. Jalometallikaupat ovat käytettävissä vuorokauden ympäri kaikkina viikonpäivinä käteisellä.

Sveitsi Zugin salakirjoitettujen veroparatiisiensa kanssa on ottanut progressiivisen kannan krypto-omaisuuteen laillistamalla sen käytön ja virallistamalla salaustapahtumat useissa eri yhteyksissä. Maa näkee virtuaalirahan ja blockchain-tekniikan strategisena innovaationa globaalissa rahoituksessa.