Unicef Financiering Startups met Cryptocurrency voor Covid-19 Relief

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) heeft zijn grootste cryptocurrency investeringsfinanciering van startende bedrijven aangekondigd. Acht bedrijven in zeven landen zullen het crypto-fonds van Unicef gebruiken om prototypes te ontwikkelen, te experimenteren of hun technologie op te schalen. Een aantal van hen werkt aan het verzachten van de ontberingen die het gevolg zijn van de covid-19-pandemie.

Unicef kondigt grootste crypto-investering aan

Unicef Cryptocurrency Fund kondigde vrijdag zijn grootste investering van starters in ontwikkelingslanden en opkomende economieën aan. Bedrijven die crypto-financiering ontvangen zijn onder andere bedrijven die hun technologieën zullen gebruiken om de ontberingen van covid-19 te verzachten. Unicef is een VN-agentschap dat verantwoordelijk is voor het verstrekken van humanitaire en ontwikkelingshulp aan kinderen wereldwijd. De aankondiging luidt:

Acht technologiebedrijven in ontwikkelingslanden en opkomende economieën zullen investeringen ontvangen van het Unicef Cryptocurrency Fund (Cryptofund) om lokale en wereldwijde uitdagingen op te lossen.

Het Unicef crypto-fonds zal 125 ETH investeren in de acht bedrijven uit zeven landen „om prototypes te ontwikkelen, te piloteren of hun technologieën op te schalen over een periode van zes maanden“, zo staat in de aankondiging. „Alle investeerders hebben eerder tot 100.000 dollar ontvangen van het Unicef Innovatiefonds en ontvangen nu Bitcoin Era om de ontwikkeling van hun open-source en digitale publieke goederen voort te zetten“.

We zien de digitale wereld sneller op ons afkomen dan we ons hadden kunnen voorstellen – en Unicef moet alle instrumenten van deze nieuwe wereld kunnen gebruiken om kinderen vandaag en morgen te helpen„, zegt Chris Fabian van Unicef Ventures. „De overdracht van deze fondsen – naar acht bedrijven in zeven landen over de hele wereld – duurde minder dan 20 minuten en kostte ons minder dan 20 dollar. Bijna onmiddellijk wereldwijde waardevermeerdering, vergoedingen van minder dan 0,00009% van het totale overgemaakte bedrag en realtime transparantie voor onze donateurs en supporters zijn het soort instrumenten waar we enthousiast over zijn„.

Ontvangers van Unicef’s Crypto Funding…

Onder de acht bedrijven die crypto ontvangen van het Unicef Cryptocurrency Fund, zijn er drie die vorig jaar de eerste cryptocurrency-investering van het fonds ontvingen. De rest is gekozen uit bijna 40 starters die zijn afgestudeerd aan het Unicef Innovatiefonds. Deze bedrijven „hebben technische evaluaties ondergaan, kwaliteitsbeoordelingen van hun open-source technische oplossingen, bewijs van impact en meer“, beschreef Unicef.

Twee van de ontvangers van Unicef’s crypto zijn Indiase bedrijven: Avyantra en Statwig. Andere ontvangers zijn Afinidata (Guatemala), Cireha (Argentinië), Ideasis (Turkije), OS City (Mexico), Somleng (Cambodja) en Utopic (Chili).

Naast financiering, zullen deze bedrijven „zakelijke groeimentorschap, product, en technische bijstand, open-source en UX en UI ontwikkeling, toegang tot deskundigen en partners, alsmede mogelijkheden om hun oplossingen te laten zien,“ de Unicef aankondiging verdere notities.

Unicef lanceerde zijn cryptocurrency fonds in oktober 2019 en werd de eerste organisatie van de V.N. die transacties in cryptocurrency hield en maakte. Het crypto-fonds maakt uitbetalingen die in bitcoin en ether worden uitgedrukt om het vroege stadium te financieren, open-source technologie die ten goede komt aan kinderen en jongeren. Bovendien hebben het Unicef Innovatiefonds en het Cryptofund momenteel een open oproep voor blokketenoplossingen om financiering aan te vragen tot $100.000 en cryptocurrency gecombineerd.